Prognoza cancerului de rinichi: ceea ce trebuie să cunoașteți

cancerul de rinichi este un tip de cancer relativ frecvent care afectează de obicei persoanele în vârstă. Este tratat dacă o persoană are un diagnostic precoce.

Rinichii filtrează sângele, îndepărtează substanțele nedorite din organism, ajută la gestionarea tensiunii arteriale și asigurați -vă că organismul are suficiente globule roșii.

O persoană poate trăi cu un rinichi, dar dacă ambii rinichi încetează să funcționeze, acest lucru va avea un impact sever asupra corpului.

De multe ori, o persoană nu va avea semne timpurii de cancer la rinichi. Cu cât observă mai devreme orice modificări, cu atât este mai bine prognosticul lor. Dacă cancerul se răspândește dincolo de rinichi, devine mai greu de tratat.

În 2019, American Cancer Society prezice că aproximativ 73.820 de persoane vor primi un diagnostic de cancer la rinichi, iar aproximativ 14.770 de persoane vor muri ca urmare a faptului acest cancer. Vârsta medie la diagnostic este de 64 de ani. Este rar ca o persoană să dezvolte cancer la rinichi înainte de vârsta de 45 de ani, deși unele tipuri pot afecta persoanele mai tinere.

Acest articol acoperă diagnosticul, etapele bolii, ratele de supraviețuire de 5 ani și unele Sfaturi pentru a trăi cu cancer la rinichi.

O persoană poate afla că au cancer la rinichi dacă merg la un medic cu:

 • Sânge în urină
 • Dureri de spate inferioare
 • O forfetă pe partea laterală sau inferioară a spatelui
 • Apetit redus și pierderea în greutate
 • O febră

Doctorul va întreba despre alte simptome și istoricul personal și familial al individului. De asemenea, vor efectua o examinare fizică.

Doctorul va face o serie de teste pentru a afla ce cauzează problema. Unii oameni consideră că au cancer la rinichi în timpul unui examen de rutină.

teste

Doctorul poate recomanda următoarele teste:

Analiza urinară: va căuta un test de laborator Celulele de sânge sau canceroase din urină.

Teste de sânge: Un număr complet de sânge (CBC) va verifica nivelurile de globule roșii și albe din sânge și trombocite. Nivelurile scăzute de globule roșii pot indica anemie, care este un semn al cancerului de rinichi. Alte teste de sânge pot oferi indicii despre funcția rinichilor și a ficatului. De asemenea, pot verifica nivelurile anumitor substanțe chimice, cum ar fi calciu și sodiu.

teste imagistice: o scanare CT, RMN sau ecografie poate dezvălui dacă sunt prezente o tumoră sau alte modificări. O radiografie poate arăta dacă cancerul este prezent în plămâni sau în alte zone. Angiografia este un tip de scanare care implică injectarea colorantului pentru a evalua funcția renală.

Biopsie: Dacă un medic suspectează cancerul, poate recomanda o biopsie renală, care implică luarea unui eșantion de țesut mic pentru testare într -un laborator. Aflați mai multe aici despre ce să vă așteptați în timpul unei biopsii.

Aceste teste pot ajuta la rezolvarea tipului, gradului și etapei cancerului. Acești factori vor ajuta medicul să facă un prognostic.

stadializare

Când medicii diagnostică cancerul, ei elaborează stadiul la care a ajuns cancerul; Cu alte cuvinte, cât de avansat este și în ce măsură afectează corpul.

Aceasta determină opțiunile de tratament și prognosticul.

ACS descriu etapele cancerului de rinichi după cum urmează :

localizat (include etapa 1 și 2): Când tumora se află în locația inițială

regională (include etapa 3 și unele etape 4): Când s -a răspândit în zonele din apropiere , cum ar fi ganglionii limfatici

îndepărtați (include cele mai multe etape 4): când a ajuns în alte părți ale corpului, cum ar fi plămânii sau ficatul.

localizat sau stadiul incipient, Cancerul este mai ușor de tratat pentru medici și de obicei are un rezultat mai bun. Aproximativ 66% dintre persoanele cu cancer la rinichi primesc un diagnostic în acest stadiu.

Ce este boala renală cronică? Aflați mai multe aici.

tipuri

tipul de cancer la rinichi pe care o persoană îl poate afecta perspectiva, deoarece unele sunt mai agresive decât altele.

carcinomul cu celule renale

Aproximativ 90% dintre persoanele cu cancer la rinichi vor avea carcinom cu celule renale. Acest lucru crește de obicei ca o singură tumoră într -un rinichi.

Există mai multe tipuri de carcinom cu celule renale.

Principalele tipuri sunt: ​​

carcinom cu celule clare: Acesta este cel mai frecvent tip, reprezentând 70–75% din carcinoamele cu celule renale.

carcinomul cu celule renale papilare: aproximativ 10% din carcinoamele cu celule renale sunt de acest tip.

cromofob Carcinomul cu celule renale: Acest lucru reprezintă aproximativ 5% din cazuri.

din aceste trei tipuri, carcinomul cu celule clare are cel mai rău prognostic, iar carcinomul cu celule renale cu cromofob, cel mai bun, doar 7% din cazuri urmând afectează părți mai îndepărtate ale corpului.

Alte tipuri

Există, de asemenea, câteva alte tipuri de cancer la rinichi.

Acestea includ:

Carcinomul cu celule tranzitorii: Acestea încep în zona în care rinichii se întâlnesc cu uretre. Aproximativ 5-10% sunt acest tip.

Wilms tumoră: cunoscută și sub denumirea de nefroblastom, acestea afectează de obicei copiii.

Sarcom renal: acestea încep în vasele de sânge sau țesutul conjunctiv al Rinichii Reprezintă aproximativ 1% din cazuri.

colectarea carcinomului conductelor și carcinomului medular renal sunt tipuri agresive de cancer la rinichi, pe care medicii le consideră provocatoare. Persoanele cu aceste tipuri de cancer pot avea un prognostic mai slab decât persoanele cu alte tipuri.

Medicii vorbesc și despre cancere de înaltă și scăzute. Cancerele de înaltă calitate sunt mai susceptibile să se răspândească. O persoană cu cancer de grad scăzut poate avea o perspectivă mai bună.

rata de supraviețuire de 5 ani

Statisticile arată că din 2008-2014, persoanele cu un diagnostic de cancer la rinichi au avut următoarele șanse de a supraviețui cel puțin alți 5 ani.

 • Localizat: 93%
 • Regional: 69%
 • Distant: 12%
 • În general, pentru toate etapele: 75%

Este demn de remarcat faptul că:

 • Mulți oameni au supraviețuit mai mult de 5 ani.
 • Progresele medicale înseamnă că, din moment ce experții au adunat aceste statistici, șansa de supraviețuire este probabil să se ridice.
 • Riscul va varia între indivizi, iar o serie de factori îl pot afecta.

Cu toate acestea, cu cât o persoană are un diagnostic și începe tratamentul, cu atât perspectiva este mai bună. Pentru o persoană, inclusiv:

 • Age
 • Sănătate generală și alte afecțiuni pe care le pot avea
 • Istoricul familiei
 • Dacă acest lucru este primul diagnostic S sau o recurență
 • Tipul de cancer și modul în care acesta răspunde la tratament

Sfaturi pentru gestionarea

Unele persoane cu cancer la rinichi vor avea complet iertare. Cu toate acestea, acest lucru nu este întotdeauna posibil.

Asociația cancerului de rinichi sugerează următoarele sfaturi pentru a trăi cu cancerul renal în timpul și după tratament:

Urmați pastila dr.derm o dietă sănătoasă și mențineți o greutate adecvată, deoarece acestea pot îmbunătăți sănătatea generală.

Evitați utilizarea unor suplimente sau terapii alternative fără a discuta mai întâi cu un medic, deoarece unele dintre acestea pot provoca daune grave organismului.

renunțați la fumat , daca este aplicabil. Fumatul este un factor de risc pentru cancerul de rinichi.

exerciții fizice pentru a reduce nivelul de stres, a stimula sănătatea generală și a îmbunătăți recuperarea după tratament.

Discutați cu prietenii și cei dragi despre cancerul renal și despre acesta efecte. Cu cât înțeleg mai bine, cu atât sprijinul mai adecvat pot oferi.

Verificați din timp cu furnizorul dvs. de asigurări despre tipul de îngrijire pe care îl vor acoperi.

Aflați cum pot ajuta Medicare sau Medicaid .

Q:

Un transplant de rinichi va ajuta o persoană cu cancer la rinichi?

A:

Dacă tratamentul cancerului de rinichi implică implică un tratament pentru cancer la rinichi Îndepărtarea tuturor sau a unei părți a rinichilor, iar celălalt rinichi nu funcționează suficient de bine pentru a vă curăța sângele, apoi dializa sau un transplant de rinichi devine parte a tratamentului dvs. Poate ajuta, dar, de obicei, în acest stadiu, persoana poate avea complicații ale bolii renale în stadiu final (ESRD) sau a insuficienței renale din complicațiile cancerului lor.

Vorbește cu un oncolog despre stadiul dumneavoastră Cancerul, cursul de tratament și calitatea vieții pe care doriți să o aveți dacă aveți în vedere un transplant de rinichi.

Răspunsurile reprezintă opiniile experților noștri medicali. Tot conținutul este strict informativ și nu ar trebui considerat sfaturi medicale.

 • Cancer/Oncologie
 • Urologie/Nefrologie
Translate »